top of page

Kwaliteitseisen

Appels en peren lenen zich prima voor het persen tot natuurlijk sap.  Het is mogelijk ook ander fruit toe te voegen, waarmee u uw sap een unieke smaak kan geven! Om tot een mooi resultaat te komen moet het fruit aan een aantal voorwaarden voldoen:

  1. Sorteer het fruit zorgvuldig. Niet alleen bevordert een goede kwaliteit van de appels de houdbaarheid, het komt de smaak ook ten goede.

  2. Het fruit moet schoon zijn, dus vrij van zand, klei, bladeren een insecten.

  3. Beschadigd fruit is prima, dus geraapt fruit met valplekjes of aantasting door insecten is geen probleem. Rot of overrijp fruit en schimmel gaan ten koste van kwaliteit, dus verwijder deze.

  4. De kwaliteit en smaak van het fruit bepalen de smaak van het sap. Het mengen van fruit levert vaak een mooi resultaat qua smaak. Hou dus rekening met de smaak van de appels (en peren) en hoe het mengsel zich vertaalt naar de smaak van het sap; combineer bijvoorbeeld  zure appels met zoete peren. In een mix van appels en peren mag de hoeveelheid peren niet meer dan 30% zijn.

  5. Fruit mag niet zacht, melig of overrijp zijn. Voor peren geldt dat deze nog hard moeten zijn; zachte of melige peren hebben een (te) hoog suikergehalte met risico van gisting tot gevolg.

Aanlevering

Fruit dient aangeleverd te worden in kisten of kratten. Indien u aanlevert in dozen, manden, of ander materiaal kunt u op onze locatie het fruit overladen in onze kisten. Grote partijen kunnen worden aangeleverd in standaard fruitbakken (maat  120 x 105 x 70). Het aangeleverde fruit dient te voldoen aan de kwaliteitsvoorwaarden om vertragingen te voorkomen. Voor volumes boven 2500 kg geldt dat ze ook op locatie geperst kunnen worden. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden, waaronder fysieke ruimte, stroom en watervoorziening.
Vragen? Neem contact met ons op.

bottom of page